ETISKE SMYKKER

GULDSMED MED ETIK

Smykker giver man typisk til nogen, som man holder af. Smykker har derfor ofte en værdi, som ikke kan opgøres i kroner og øre. Og når man tilmed kan bærer smykket med god samvittighed, så stiger smykkets værdi yderligere.

Derfor er mine leverandører nøje udvalgte på baggrund af bæredygtighed og etik. Jeg anvender genbrugsguld og bæredygtige perler, og jeg handler kun diamanter igennem mine faste leverandører, der har adgang til alle verdens diamantbørser og er medlem af WFDB – World Federation of Diamond Bourses.

Genbrug

Jeg bruger helst genbrugsguld og -sølv til mine smykker. Det betyder, at metallerne kommer fra gamle smykker eller fra restmaterialer fra tidligere produktion. Ved at genbruge metallerne undgår vi overforbrug af nogle af jordens knappe ressourcer og skåner på den måde både naturen og de mennesker, som skal udvinde metallerne gennem minedrift.

Bæredygtige fairtrade perler

I produktionen af bæredygtige perler forsøger man at skabe gode betingelser for både mennesker og miljø. På den måde sikres kommende generationer en levevej og naturens økobalance opretholdes. Jeg arbejder kun med den bedste kvalitet inden for kulturperler, og langt størstedelen af vores perler er dyrket under bæredygtige og fairtrade-forhold.

Diamanter med etik

Mine diamanter er udelukkende Kimberley-diamanter, hvilker bl.a. betyder, at mennesker og miljø ikke har lidt skade under frembringelsen af de kostbare sten. Kimberley-processen sikrer blandt andet, at diamanterne ikke er konfliktdiamanter (også kaldet bloddiamanter).